U bestelt, wij doneren aan Philanthropy connections.

Voor elke order die er geplaatst wordt in onze webshop doneren wij 1 euro aan Philanthrophy Connections. Dit is een kleine organisatie in Thailand geleid en opgericht door Sallo. Wat doet hij met jouw/ons geld? Hele simpele dingen.

  • Zorgt voor de bouw van waterputten en toiletten om persoonlijke hygiëne te waarborgen
  • Zorgt voor opleiding en studie zodat kansarm kansrijk wordt
  • Bemoeit zich niet met geloof maar laat de mensen in hun waarde en geeft ze zelfvertrouwen
  • Zorgt voor minderheden die steeds vaker in de verdrukking komen

Mensen vragen ons vaak waarom wij/jullie het goede doel zo ver weg zoeken en waarom niet dichter bij huis? In Nederland moeten sommige mensen ook naar de voedselbank. Het antwoord is simpel. Het kan altijd erger; in Thailand is geen voedselbank en in sommige gebieden is het ziekenhuis verder weg dan Nederland lang is… Wij willen helpen daar waar de nood het hoogst is en op een manier dat wij zeker weten dat onze/jouw euro daar terecht komt waar hij het hardst nodig is.

Door te bestellen op onze websites kunnen wij het mogelijk maken om Philanthrophy Connections te steunen en doen we samen iets goeds voor de wereld, wij willen dan ook iedereen van harte bedanken voor het steunen van dit goede doel.

Bezorg jezelf een goed gevoel en stort belangeloos 1 euro op rek nr NL73ABNA0517643723 tnv Philanthrophy Connections. Zij maken van jouw euro een ouderwets tientje en het kost je bijna niets en Sallo zal je eeuwig dankbaar zijn.

Milieu maatschappelijk ondernemen is een keuze

Milieu bewust ondernemen hoe doe je dat?

Het is in ieder geval een uitdaging. Het begint voor ons met wat doe je niet. Er is geen sprake van kinderarbeid in de fabrieken waar wij kopen.

Er is geen sprake van wurgcontracten waar wij wel even de prijs bepalen. Wij spreken onze fabrikanten regelmatig en het zijn de kleine lokale fabrieken waar wij onder andere kopen. Er is een prettig persoonlijk contact en dat is voor ons de voorwaarde om zaken te doen.

Onze Aziatische leveranciers voldoen aan wetten en eisen gesteld door de Chinese overheid.

Wij stimuleren het recyclen van grondstoffen, wat overigens minder moeilijk is dan het lijkt. Het recyclen van kunststof is goedkoper dan gebruik maken van nieuw kunststof  om maar iets te noemen.

Wij nemen bewust merken op in onze collectie die hun business model in het teken gezet hebben van het creëren van een zo klein mogelijke footprint.

Merken als;

  • De Vorm
  • Johanson
  • Perfecta

Dit betekent dat fabrieken werken met zonnepanelen om in hun energie behoefte te voorzien. Dat houtafval wordt omgezet in energie om te zorgen voor de verwarming van de fabriekshal. Het isoleren van daken en het slim verlichten van kantoorpanden. Lopen voor als het gaat om op een milieuvriendelijke manier produceren van hun producten. Zo goed als zo kwaad als het gaat proberen ook wij gelijke tred te houden. Onlangs zijn al onze panden van dubbel glas voorzien. De showroom deels voorzien van ledverlichting.

Leven we dan nu al in een ideale wereld? Nee, er is nog veel te veranderen en te verbeteren. Zodra wij kansen en mogelijkheden zien om een verbeterslag te maken dan grijpen wij die met twee handen aan. Maar wij moeten nog wel eens de economische belangen voor laten gaan, uiteindelijk hebben wij ook bestaansrecht nodig.

Wij zouden ons kunnen verdiepen in logo’s en certificaten om al onze goede bedoelingen te bewijzen …Euh die hebben wij niet maar het staat je vrij de genoemde organisaties te benaderen om te “fact checken” en je zult er achter komen dat wij meer waarmaken dan menig certificaat je wil doen geloven.

Groeten,

Jacques en Jacqueline

Winkelwagen
Scroll naar boven